top of page

Referenties

Dagmar, Fjord

 

Dagmar is een luxe fjordenpaard. Ze staat hoog op de benen en is een echte rijtypische fjord. We kochten haar toen ze 3,5 jaar was en ingereden. Ze is braaf, koel en voorwaarts.Toen ze kwam was ze mooi in het gewicht, vooral niet te dik. ( foto 1)

 

We zijn met haar aan het werk gegaan, en hebben haar laten beleren voor de kar. Door het werk viel ze wat af. Een sportpony werd vaak gezegd. Ze bleef echter afvallen. Uiteindelijk kreeg ze 1 baal hooi per dag, 10 kg geweekte slobber en twee kilo krachtvoer, maar ze bleef mager. 

De dierenarts heeft uiteindelijk een maagzweer geconstateerd. Wel bijzonder voor een fjord. En bovendien staat zet op een paddock-paradise, in een groep. Met maagzuurremmers en prednison zijn de maagzweren wel verholpen, maar de oorzaak niet. Ik denk dat Dagmar een binnenvetter is: wel stress maar het niet laten zien.

 

Annet heeft haar bekeken en druppels voorgeschreven. Na de eerste 24 uur veranderde Dagmar. Ze ging spelen met haar zusje, werd jolig aan de longe en ze at haar eten snel op. Het was echt een omslag.

 

Langzamerhand werd ze ook weer wat dikker. Ik heb het met een meetlint wekelijks bijgehouden. Na een maand of twee ging het gewicht weer wat achteruit. Na overleg met Annet hebben we de druppels herhaald.

 

We zijn in oktober begonnen met een gewicht van 385 kilo. Vier maanden later zat ze op 435 kilo. Dat is 50 kilo meer. Ze ziet er nu goed uit en zit lekker in haar vel. (foto2)

 

Bedankt Annet.

 

Margreet Herwig-Schulte Nordholt

Nemo, border collie

 

Nemo is een Border Collie van 4,5 jaar. Wij hebben hem als herplaatser in huis genomen toen hij een half jaar was. Ondanks alle goede zorgen, bleef Nemo letterlijk en figuurlijk slecht in zijn vel zitten. Hij mocht veel werken (gehoorzaamheid, agility, hiken, fietsen, frisbee) maar was toch onrustig en had veel huidproblemen. Eerder was al grasmijt- en vlooienallergie vastgesteld bij de DA. Ondanks alle voorzorgen op dit gebied bleef het behelpen. Op advies van vrienden overgegaan op vers vlees i.p.v. brokken, dat hielp al wel een beetje. Ook in zijn gedrag was hij regelmatig onberekenbaar. Thuis een lieverd, maar naar andere honden kon hij heel lelijk uitvallen. Gedragscursussen gedaan. Hielp wel een beetje, maar op wedstrijden bleef hij erg onzeker. Sprong zelfs de ring uit om weg te lopen bij agility, terwijl hij dat het leukste spelletje ter wereld vindt. Uiteindelijk contact gezocht met Annet. Omdat hij diverse problematiek had, hebben we langdurig gesproken. De week na het consult ontvingen wij een pakketje met druppels. Heel handig ook een flesje voor de baas erbij voor de wedstrijdstress. Dus Nemo behandeld en mezelf tijdens wedstrijden. Zijn huidklachten verdwenen als sneeuw voor de zon en zijn niet meer terug gekomen. Zijn vacht blinkt prachtig en zijn huid is mooi roze in plaats van vuurrood. Zijn onzekerheid is verminderd. Hij is stukken stabieler geworden in zijn gedrag. Omdat we een poosje geen wedstrijden hebben gedaan, kan ik daar nog geen goed oordeel over vellen. Dat gaat binnenkort blijken. We zijn nu bijna een jaar verder en ik ben nog steeds heel blij de stap te hebben gezet. Ondanks mijn scepsis in het alternatieve ben ik helemaal om. Dankjewel!
Annika de Jong

Luna, poes

 

Luna is al een dame op leeftijd, 16. Ze liep al jaren wat stram, maar op een gegeven moment kon ze enkel met grote moeite opstaan. Verder vond ik haar vrij mager, vooral bij de heupen. Na de homeopatische medicatie ging het geleidelijk beter. Na een maand sprong ze zelfs weer op de bank. Ze is nu ook weer wat voller bij de heupen. Het blijft natuurlijk een oud beestje, maar ze zit weer een stuk beter in haar vel en is veel minder stram. Zo kan ze (hopelijk) nog jaren mee!

 

Renate van Klooster

Deni, valkparkiet

 

Deni kreeg toen ze 10 jaar was van de een op de andere dag epileptische aanvallen. Wel 3 per dag. Dierenarts kon niet helpen. Na 5 dagen was Deni erg uitgeput. Annet heeft een middel gegeven en de dag erna had ze nog 1 aanval en sindsdien geen aanval meer gehad. Ze kreeg weer energie en haar verenkleed werd weer mooi glad. Na enkele maanden ging ze zelfs de liedjes weer fluiten die ze als babyvogel had geleerd. Bedankt Annet, als één van onze dieren wat mankeert komen we zeker eerst bij jou!

 

Johanna Baaijens

Sweedji, border collie

 

Ik heb contact met Annet opgenomen omdat Sweedji extreem angstig was. Vooral voor gillende kinderen en harde geluiden.

Ze blokkeerde dan volledig, wilde alleen maar wegvluchten, reageerde dan nergens meer op.

Annet heeft toen, na uitgebreid vragen te stellen, druppels voor haar samengesteld.

Na een paar weken al een heel groot verschil. Als ze iets hoorde, herstelde ze heel snel. Haar vluchtgedrag verdween en ze blokkeerde niet meer.

Het is nog niet helemaal 100%. Maar nu is het zo, ook al hoort ze wat, ze gaat gewoon door met haar werk. Ook in het dagelijkse leven zijn er bijna geen problemen meer. Alles gaat weer met veel plezier.

Ik geef haar om de 3 à 6 maanden onderhoudsdruppels en ze gaat nog steeds vooruit.

Annet bedankt!!

Marja den Dekker

Nia, Border collie

 

Nia kreeg toen ze 9,5 jaar was ineens epileptische aanvallen. Er zaten maar twee à drie weken tussen de aanvallen. Ik heb toen contact gezocht met Annet. Ik ken haar namelijk vanuit de agility. Na heel Nia haar levensloop besproken te hebben, heeft zij druppels samengesteld die ik haar moest geven. De aanvallen bleven nu een maand of drie à vier weg. Daar waren wij echt al heel tevreden mee. Een jaar later hebben we weer alles eens doorgenomen omdat de aanvallen toch steeds korter op elkaar gingen komen. Andere druppels gehad en nu zijn we weer ruim een jaar verder en het gaat prima met Nia. De aanvallen blijven een maand of vier weg en dat is heel goed te doen voor haar. Ze geniet nog volop van haar leven. Heeft tot haar 11,5 gewoon nog agility kunnen doen. Met reguliere medicijnen voor epileptie had dit niet meer gekund. Ze wordt dit jaar 12 en we hopen nog lang van haar te kunnen genieten. 

Esther Chapel

Chewy, Tibetaanse terrier

 

Chewy mijn Tibetaanse Terrier van 7 jaar had veel last van jeuk en was heel onzeker, vooral met wandelen. Ik moest hem vaak aan de lijn uitlaten omdat hij angstig was. Na de behandeling met homeopathie van Annet is hij met sprongen vooruit gegaan, zit weer lekker in zijn vel en is niet meer angstig. Dus wandelen we weer lekker los en geniet hij weer van de wandelingen. Hier zijn we heel blij mee!

 

Groetjes, Simone en Chewy 

Kyra, Duitse herder

 

Kyra is een Duitse herder teef van bijna 2 jaar oud. Ze had veel jeuk en dat veroorzaakte weer huidproblemen. Tevens heb ik haar laten ontgiften. Door vaccinaties heeft Kyra ernstige gedragsproblemen gekregen en er drong niets tot haar door. Dankzij de homeopathische middelen van Annet is Kyra er weer bovenop gekomen en heeft ze zelf ook weer rust in haar kop. Bedankt Annet! Zeker een aanrader om bij jou te komen voor hulp.

Met vriendelijke groet,

Francinda Lamain

bottom of page